penglipurlara

My photo
Cyberjaya, Malaysia
I'm happily turning 25. Don't too close, I'm scarier than your mother.

someday

DO FAIRY TALES COME TRUE DADDY? NO HONEY, DREAMS COME TRUE.

Friday, December 31, 2010

hello Grey Diary

it's 2.13 am.. Happy New Year people...!!!! semoga tahun baru ini datang yang baik baik sahaja, semoga lebih bahagia dan sehat hari demi hari, semoga segalanya berjalan dengan mudah, semoga tahun ini mendapat rahmat-Nya, semoga keharmonian keluarga ini berkekalan, semoga persabahatan ini semakin kuat, semoga Sid mendapat petunjuk jalan pulang ke rumah..

Facebook status : I will throw away my Brown diary 2010 which is full of anger, fear, hope, regret, jealousy, revenge and love. I don't need all those thing anymore and its already expired! In 2011 I'm looking forward to fresh, may this year will find me healthier, happier and peaceful. Amin.. To the old year now behind us, to the new year just begun. Hello new Grey diary.. eee apesal grey? tak ladies langsung..huhu..









hello new Diary.. hoping that this diary will full off happiness only..


people, lets begin our new chapter.. :)


p/s: i miss my lembu Moo so much.. you, please treat him nicely... :) 

Thursday, December 30, 2010

alahai la ptptn


aku, fara dgn jia berlari lari anak terus ke stesen minyak berdekatan semata2 nak check duit ptptn yg baru masuk. punyelah lama tak merasa duit pt, akhirnyaa!! dlm otak dah duduk calculate baekk punye. vacation, sale MNG,sale Forever 21 70% dan paling penting jacket leather kat bwh ni!!!, feeeuuuhhh...  dah dekat nak sampai atm kat shell terserempak pulak dgn Lukh.. ayat biase student.. " brape weh? asyuukkkk..." belum bgtahu brape dpt pon dh ckp asyuk sbb mmg konfem lah dpt byk.. relek je Lukh ckp 2ribu setgh.. ya Allah melebar lebar lagi aku senyum. hahahaha.. sampai atm,masuk kad, malay, pin ******, baki, akaun simpanan.........loading..................

 RM108.00....

feewwwwiiitttttttttttttt!!ituuuuuuu diaaaaaaaaaaa... hahahaahahahah.. rasa nak mengamok je kat situ. alahai rm100 je dah kenapa? tak pnah sepanjang aku blaja dpt byk ni.. hilang sume Mng bagai. balik jual burger la pasni.. haaiisshhh..  patutlah aku dpt sikit sbb aku baru buat penangguhan bayaran.. eh klu tahu..biaa dpt pt dlu baru buat penangguhan. en en en.. dah! sape2 yg ade niat nak pau tu dah boleh boleh pergi main jauh2..

p/s: betol lah apa kata Jia, dont put too much hope.. ! wahaahahahahahaha.. takde kene ngene pon.tibe2.

Saturday, December 25, 2010

sumpah ni carik gadoh!!



aaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrhhhhhhhhhhhhhhh... nak niiiii.............!!!
Korean Fash Grand Slim Leather Jacket..
money money kamtumi bebeh...!
yayangg ko satu hari tak boros tak boley ke??ish ish ish.
dah kate jgn bukak online shoping, degil..!




Friday, December 24, 2010

hello im back! 30 days without......

hello everyone! im back! since it was a Ho Ho Ho day, i would like to wish Merry Christmas for those who are celebrating. have a great one! and not forget to me, happy one month anniversary without love.. :) eerrkk.. its not  really without 'love' actly, its only without him.. the love is still there.. hehehe.. 

its been a month already.. and i still feel the same. rasa ini tidak sikit pon lari dari hari pertama aku sedar aku syg kau sampai lah hari ni. walau mcmane jauh pun aku cuba nak buang kau, kau mesti dtg balik. dalam mimpi, dalam memories.. rasa mcm kelakar bila aku susah dah nak mkn KFC, nk tengok wayang, nak pergi BB, nak mkn kat CS and for most ice skating yg tak sempat dan tak tertunai..tapi tu la yang aku tak buat sekarang.. huhuhu.. i've tried so hard and i wont turn back. remember what i've said at our last conversation? aku buat apa yang aku cakap dan aku harap kau pon buat apa yg kau cakap. to be honest, its a little disappointed there.

ada yg marah aku sbb aku tak cuba keluar dari kelompok masalah aku. bukan aku tak cuba, tapi hati ni kata tak nak tak nak tak nak and im not ready yet. kau bg la aku Chad Michael Murray depan mate pon aku buat bodo jee.. they ask me to move on, yes i did.. i already made my move.. but you're expecting me to 100% moved on, tak dapat la.. yes, past is past and i need to catch my future. but how can i move on when my past is the only thing i ever wanted in my future? hahahaha.. tell me guys.. well everyone, i hurt so bad in my past and its my fault. i live in the days with full of regrets! penyesalan tu rasa mcm gampang tahu? 

hari hari aku seperti biasa.. cuma kadang2 tu teringat.. bukan kdg2 dah, but almost every moment but still aku buat tak tahu je.. ada part yg aku pergi makan and cakap pasal dia, dan2 pulak kete die lalu depan pkns.. eh nak berderai airmata ni nok..hahahahha... dah boleh boleh dah tukar kaler kete kau, senang sangat nak nampak. aku cakap mende ni kat kwn aku, dorg boleh gelak pulak. bodoh! hahaha..  imishyew so much and its killing me. and i miss to be with them too.. the sounds of the guitar, the sounds of football games, i miss to stay beside you when you edit pictures.. i miss you guys!

my lovely sister, NinaSabrina have gimme a text. it sounds like this " gud. tu lah yg terbaik utk atie. akk bangga dgn atie. kite pompuan..kite mmg kuat. no worries..u will be fine.. n will meet a great guy like 1 day. same as me. Lu2.. HUGS! "   - Thank you sister, such a simple text but very inspirational.. hihihi.. ily.. and too my lovely superduper friends, you know who you are..you guys are amazing! the 'believe' will always stay strong.. oh not forget to KH...thanks for everything.. we used to share our story.. its amazing too.. :)


semoga Allah kuatkan hati aku dan tabahkan hati aku.. i pray for you too.. i know its hard as i feel the same but i know you.. :)
well, time will tell........................
lets begin and continue the move... Bismillahirahmanirrahim...


p/s: stalker stalker diluar sane... apo laiee..1..2... GO!!! jalankan kerja anda.. lol..



Wednesday, November 24, 2010

Bismillahirahmanirrahim .....


 
Ya Allah, sesungguhnya aku adalah hambaMu, anak kepada hambaMu, anak kepada hamba perempuanMu, ubun-ubunku di tanganMu, terlaksana ke atasku hukumanMu dan adil kehakimanMu terhadapku, aku memohon kepadaMu dengan setiap nama yang Engkau namakan dengannya diriMu, atau Engkau turunkan di dalam kitabMu, atau Engkau telah mengajarnya kepada seseorang daripada makhlukMu atau yang tersembunyi pada ilmu ghaib di sisiMu, jadikanlah Al-Quran penenang hatiku, cahaya di dadaku, penghapus kedukaanku dan penghilang kesusahanku

alert alert

i'll not be bloging anymore. i mean a while. hmmmm no no idk till when.

to the all stalkers..get a life dude! this is my blog..i repeat this is my blog and adelah hak aku dan suka hati aku nk ckp apa nk tulis psl ape ponn . i know who you are okay.. you, you and you also.. just get the hell of my space and life! bodoh

Saturday, November 20, 2010

eh compact powder! ingatkan hp...

handbeg bagaikan nyawa bg org pompuan. kdg2 handbeg akan jadi tong sampah bg sesetengah pompuan. yeahh! aku lah org tuh.. lol. mmg dh jadi hobi aku agaknya bila aku seronok sumbat mcm2 dlm handbeg aku. tu yg kdg2 kelam kabut carik kunci rumah, tangan terkial2 carik hp dlm handbeg mase tgh drive. nak amek hp, sekali keluar bedak compact..haaa cano? bentuk dah same.. haha.. well, handbeg aku boleh dikatakan byk la jugak.. lepas aku dh beli baru, aku mmg tak usik dah yg lama.. hik hik hik... tapi aku tak pakai handbeg yg mahal2.. LV ke Guess ke.. tak mampu... hahaha... pakai cikai2 yg kat sg.wang tu jeee.. rasenye aku ade satu jela handbeg yg mahal.. eh dua.. yg satu tu aku beli sendiri itupun setelah pikir 16 hari nak beli ke tak..hahaha.. lg satu tu ex boyfren aku belikan... :)

entry kali ni saje je sekadar nak kongsi2.. asik citer psl masalah jiwa je..hahaha.. kali ni saje aku nk berkongsi apa yg wajib ada dlm handbeg aku..

okay yg ni handbeg yang aku pakai sekarang...dah agak lama jugak..tunggu mase je nk tukar ni..hehehe
ni benda yang paling wajib ade dlm hangbeg aku. make up brush set dgn ofcos la purse.. tak ade purse tak guna jugak berjalan.




okay ni pulak brg2 lain.pon wajib jugak. ade kunci rumah, speck, hair serum, sun block, hair brush, compact powder,blusher, eye liner, eye brow, ubat, tisu,getah rambut, eye shadow and paling paling penting lip balm. oh btw, eye shadow aku sume mmg kaler cokelet2 ajee..sbb nampak natural and aku mmg tak suka kaler2 lain. just pakai cokelet or gold.  :)


amacam? sampahhhhh kannnn? korg bayangkan suma mende ni dlm beg aku.. tu mls je nk citer psl buku notes, pencil case sume.. nmpk sgt lak selekeh si yayangg ni..wahahaa.. okay tu sajeee.. popoi

p/s: ni baru betul tak tahu nk buat post ape...hahaa

Monday, November 15, 2010

tidak mungkin ada

kadang kadang orang perempuan boleh dikatakan lebih 'rela' dr org lelaki (bukan semua). apa yang aku maksudkan, lebih dr kesanggupan utk buat apa saja utk mgembirakan hati org yg disygi. lebih mengambil serius setiap bait perkataan yg diluahkan oleh lelaki. lebih mengekspresikan walaupun bukan dgn kata-kata. lebih teliti  dan lebih merangcang dan paling penting lebih mempercayai. baik pada kata-kata ataupun setiap harapan yg diberikan. ya, kdg2 perempuan merelakan dirinya menjadi bodoh walaupun seminit. kerana itulah perempuan sering dipandang lemah oleh org lelaki. ( bukan semua )

perempuan..... sebaik mungkin disorokkan kesedihannya walaupun punca kesdihan itu dtgnya dr org yg disygi. kerana tidak mahu dibesar dan dipanjang jelakan. 
perempuan.....walau dimana saja dia pergi, dia tetap membawa hatinya. hati yg mempunyai nama seorang lelaki yg disygi. pergilah kemana saja, kenangan mesti menyinggah kdg kala. ckuplah sekadar mhantar sms utk mengingatkan kenangan itu pd si dia.
perempuan..... kemana saja dia bergembira, tidak pernah sesekali dia lupa membelikan sesuatu utk si dia. walaupun hanya setin nescafe, sekurang-kurang dia tidak pernah lupa minuman kegemaran si dia.
perempuan.... setiap hari dia pasti tidak lupa untuk ucap selamat mlm, cuma kdg kala dia hanya ucap dlm hatinya kerana tidak mahu nmpk terlalu terhegeh hegeh. 
perempuan... akan menangis jika dia termimpi sesuatu yang buruk tentang si dia. lalu diambilnya baju si dia yg diletakkan di bwh bantal, diciumnya berkali kali
perempuan... sebolehnya tidak mahu menunjukkan yg dia cemburu namun kdg kala ada hadnya..
perempuan... dia menangis apabila melihat si dia sakit dada di depannya. kerana apa? sungguh, dia tidak mahu kehilangannya lagi.
perempuan.... membasuh baju si dia di tgh tgh mlm sudah menjadi satu hobi. tidak.. langsung tidak membebankan..
perempuan... cuba utk menjadi org yg teristimewa di hati si dia walaupun kdg kala dia percaya harapan itu tidak semestinya indah.


lelaki....kdg kala dia tahu dia lah punca kesedihan itu tapi........ego masih menyelubungi diri..
lelaki.....kemana dia pergi, untunglah kalau dia teringat pada si dia...  walaupun dia suka dan tersenyum mendapat sms yg berbaur kenangan itu, namun dia tidak mungkin membalas terus.. mungkin 30min selepas kerana tidak mahu nampak terlalu teruja.
lelaki....dia tahu membeli sesuatu itu antara perkara yg istimewa. tapi dia tidak mahu membalas perbuatan itu kerana dia tahu die seperti memberi harapan walaupun dia tidak sedar dia terlalu byk memberi harapan sebelum ini.
lelaki....dia hanya membalas ucapan selamat malam itu dan tidak rasa untuk berbual perkara lain.
lelaki.... tidak akan menceritakan tentang mimpinya..lebih lebih lagi tentang si dia.. hanya bercerita tentang mimpinya apabila dia merasakan mimpi itu sesuatu yg melucukan.
lelaki....dia tahu si dia cemburu tetapi kdg2 dia suka pula melihat si dia cemburu. mungkin kerana geli hati melihat perubahan muke si dia dan sekurang2nya dia tahu si dia menyanginya. tapi.......jika cemburu itu pd tahap yg serius, dia akan cuba menenteramkan si dia.
lelaki....dia terkejut apabila melihat si dia yg menangis sambil mengurut dadanya. tapi dia memulihkan keadaan dgn berjenaka seperti dia tidak merasa langsung kesakitan ketika itu.
lelaki.... dia sering mengatakan dia tidak mahu menyusahkan si dia padahal dlm hatinya dia hanya inginkan si dia membasuh bajunya.
lelaki..... dia memerhati, dia mendengar, dia melihat dengan segala apa yg dilakukan oleh si dia tapi.... inilah lelaki... yg sentiase mengagungkan egonya yg secara tidak sedarnya telah melukakan sekeping hati yg dipanggil perempuan. entah sampai bila.. 

setiap org lain penilaiannya.. setiap org ade sifatnyaa yg tersendiri. tidak mungkin kita mendapat pasangan yang betul betul sempurna. cuma dengan akal fikiran, kita mampu mengawal ketidaksempurnaan itu. paling penting, hati  itu mestilah tetap. tidak ade yg kedua tidak ade yg ketiga.
kadang kala perempuan ini tidak faham walaupun dia tidak pernah jemu utk cuba memahami. apa lg yg tidak cukup, apa lg yg tidak kena. perkara seperti inilah mendorong perempuan sering berfikir tentang kelemahan dirinya. cantik, tidak cantik, kurus, gemok, manis, masam, hitam, putih. bongok.bangang.semua sekali. sekali lagi perempuan merelakan  dirinya menjadi bodoh. perempuan....tidak ada yg tak kena dgn diri mereka. tuhan menciptakan kaum hawa drpd tulang rusuk nabi Adam dan sesempurna Siti Khadijah, semulia Summayah dan secantik Siti Zulaikha. Allah menciptakan sebaik baik manusia, cuma kita sendiri yg menentukan pangkalnya. 

jangan jadikan tindak tanduk lelaki membuatkan perempuan lagi lemah. lelaki tidak nampak. ya! lelaki tidak pernah nampak keistimewaan perempuan melainkan mereka betul-betul melihat apa yg dipandang. mungkin mereka memandang tetapi malangnya tidak betul betul melihat. perempuan.... pandang kehadapan..jgn toleh kebelakang lagi. jangan pernah menyesal. jangan pernah jatuh. jangan biar buta. aku....tak mungkin jatuh sekali lg, tak mungkin sebuta dulu, tak mungkin menyesal kembali... kerana akulah perempuan istimewa itu yg sentiase membawa hati ini kemana saje aku pergi..

p/s : carilah perempuan yg lebih menyayangi kau lebih daripada yang aku berikan.. tidak mungkin ada.. :)

Sunday, November 14, 2010

5 minit lagi

i hate chiiuuu insomnia!
okay as usual, bila tak boleh tido, mula lah aku teringat kat mcm mcm. rindu sid. ayah. mak. ayish. sume lah!
skrg dah pukul 6 pg mate kau tak reti2 nak tutup ke? adooooiii laaa...

rasanya dah boleh boleh dah aku try untuk tido neh. dr td aku duk sebut mende merepek2 dlm hati. konon boleh lalai pastu boleh tertido la kann... yang PALING lalai sebenanye. lg ligat otak aku berfikir adelaa. hahaha.. ok dah!, tutup mate yayangg, free your mind, eh eh don't smile... just relaks your face... start counting...

"1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12..................................... 17 ratus"  okay its not work! lets try something else..

"B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z..."
 hey something missing i guest! wheres A? teeeetttttttttt! its in my heart. hoho. lagi tak tido aku gamaknye.

sudah la yayangg, ko jgn nak poyo poyo sgt pon okay jugak kott.. okay this time don't shut your mind, just shut down your lappy now!! dh, takde 5 minit 5 minit lagi.. sekarang..! 


okay fooiinneeee! nk off la ni..
but but i miss him... :(


sekaranggggg!!! shut down bodoh!


okay2 jganlah marah..ish

bila kata hati berperang dgn akal dan minda, tak boleh nk buat ape.. saya ikot kata hati..
good nite everyone.. not really nite actly.. hahaha
bye

Tuesday, November 9, 2010

you are soooooo not you anymore

you are soooooo not you anymore
i do miss you bestfriend. the old you.
but you don't need me anymore, i guest so..
because you have another one.
your new one. your new friend.
i think im fully understand. but for some reason, i feel sucks.
naah.. im not jealous b..
everyone had their new friends..do i..
but i never put you aside. never.
remember, friends come and go. someday, you will want your old friend. trust me.
your old friend which know everything about you,
everything about your heart.
im not asking you to be with me 24/7.
but please share your stories, share your jokes, share your tears.
as you do before and as you should be. thats all.
im sorry. this is the 'box' which i always express my feelings
and this is the way since you're not interested to listen my heart talk anymore.
and this is 1st time it goes about you.
seriously, i dont like to talk about this.
but idk...im just too emotional this night.
if you read this (i know you dont.. :) dont asses any blame.
because...... errgghhh..just dont asses any blame. tu ajee..

-the Lara (hope you still remember the name, as im not forget yours)
again im sorry for making this such entry. this is what i feel yaw

shame on yuh!

hey hey whats your problem actually?
just be yourself, you ain't gonna be me. thats the truth. put inside your mind!
im different. there will be NO another me. clear?
i don't want to know bout you. your fucking life, your fucking fashion and whatever involved your life.
stop being other people.
takde life langsung kau ni.
dont think im blind. i can see. and my eyes are everywhere.
kau tak nampak, tapi orang sume nampak.

shaaammeeee onnnnnn yoooouuuu bittccccchhhhhh...!!

Sunday, November 7, 2010

silence

dear black diary

i can't sleep but im sleepy
im just thinking about future
i can imagine how happy i am if i could reach everything in this world.
just like 'picking apples on tree'
anything to complete my life. anything could give me maximum satisfaction.
as i have my dreams
to be somebody. to make them proud. to make them happy. to buy anything that i desire. to love and to be loved. to breath every morning to say iloveyou.

but sometimes we don't have a chance to make our choice.
its not easy to setting one's mind into thinking
what life would be if
thinking of the many 'if's' which could happened
thinking of the different consequences

sometimes no one to defend
no one whom really cares
but remember, miracles still happen
that life has to offer

i can just be that 'silence'
okay shut up and sleep now
zzzzzzzz...

Saturday, November 6, 2010

hahaha

its a tiring day. just arrived rumahku syurgaku after attending Miss Ad grand day. and wow! shes so beautiful. with the theme white and gold, everything looks perfecto!. located at dewan serbaguna Putrajaya Presint 8. i've seen all the lecturers and now only i can see their wives clearly. hihihi..btw, Mr Hasni's son is sooo cute! muka fotostat..hahaha

okay mase nak balik tadi ada satu cerita lawak.haha. mase on the way nk hanta kwn aku balik. i called 'him' to return something. dengan konfidennya lepas dia ckp 'hello' aku pon start bercakap itu ini.. sekali.... 'hmmm nk ckp dgn **** ye?' uuiishhhhh!!! berderauu darah aku.. oh my gudnesss! his father okay.. this is the first time im on the phone and talked with his father. and and.. its totally shows that im nervous and terkejot nak mampos. the funny part is when he laughing terkekek-kekek bila dia terperasan suara aku tiba2 berubah terketar2. oh that is cool..hahahah.. there is something that he said to me that cannot be shared with others! hohhohoho.. nothing personal, its just a joke. "you...your dad is sooo cool....!" LOL


Wednesday, November 3, 2010

messy.burning.craving.damn it.

i just woke up.
my mind is messy
my mind is like burnin
idk. you deserve to chillin yayangg. just like your frens out there.
look at them. they used to be a freedom teenager and what they like to be.
not like you. you're just like 'mak mak' who think about every inc of the problem.
oh come on!! you're too young to care. you're too young to worry
shut your mind 
use your time where it should be.
go and 'bicthing' somewhere. woi!

okay you're gonna meet him today.
hide your dumb fucking face.
dont let him catch you.
'fake' yourself.
dont ruin it.
and i know you wont.

yeah, i can't wait to meet him. i miss him like hell. its almost 2 weeks i didn't smell him. LOL. im craving your Bottled Night Hugo Boss. haha.. i mean it damn it!!

Tuesday, November 2, 2010

goyah seketika. masih pada yang lama

dugaan itu langsung tidak jemu menguji aku. dari hari ke satu hari. dari saat ke satu saat. hati ini keliru dimana tempatnya. disini tidak disana pun tidak. mungkin aku belum dapat apa yang aku idamkan dan aku inginkan. masih menunggu, menunggu dan terus menunggu. entah sampai bila hati ini hendak jemu. mungkin esok? mungkin lusa? mungkin tak akan jemu sampai bila bila. walaupun aku tahu hari aku tidak selalunya indah. tapi ALHAMDULILLAH... sikit demi sikit ia berubah. namun masih belum pada fasa yang aku inginkan. aku terlalu demand? naah... aku tidak minta lebih. tapi cukuplah hanya dia seorang aja yang tahu apa yg aku inginkan..

cinta ini goyah seketika bila sekeping hati seorang lelaki datang seperti tahu apa yang aku inginkan. alangkah bestnya jikalau hati itu ditukarkan pada insan yang aku sayangi selama ini. tapi tapi tapi...walau apa pun, hati yg aku sayangi selama ini lah yang terbaik dari ladang. satu satunya hati yang mengenali diri ini, yang menyayangi diri ini cuma aku tahu, mengapa dia tidak memberi sepenuhnya pada aku. hanya kita yang tahu... :)

sekali lagi, aku mengaku, buat pertama kalinya hati ini goyah seketika. entah kenapa hati aku suka pada lelaki ini. lelaki yang aku jumpa 2 tahun lepas. dan pernah meminati padanya. kuang kuang kuang! hahahaah.. kini dia datang menghulurkan apa yang aku inginkan. eerrghhhh... apa yang bermain di fikiran aku, "crush itu perkara biasa.." tak biasa mane jugaklah.. 1st time kot...  entah lah, tapi semalam baru aku sedar, tak kemana pun.. aku masih syg pada yang lama.. aku tidak boleh boleh hidup berlandaskan 'suka' tetapi 'syg' itu lebih penting dan kuat. cuma, aku berdoa...tolonglah permudahkan urusan aku dgn 'dia' supaya tidak lagi goyah buat kali kedua kerana aku manusia biasa.

dan pada seorang lagi jejaka, aku tahu kau sukakan aku tapi kaulah lelaki paling pemalu yang aku pernah jumpa di muka bumi Allah ini. kenapa? walaupun kau tak ckp terus, tapi dgn setiap cara yg cuba kau sampaikan sangat lah luar biasa bagi aku. jujurnya., kau seorang sajalah yang pernah buat mcm tu pada aku. tapi sayang, kau sangat sangat pemalu dan tak pernah cuba utk berterus terang bercakap tentang hati. entah, mungkin kau tidak biasa dan mungkin juga itu cara kau. apa-apa pun kau antara lelaki istimewa yang dtg dlm hidup aku.. :) walaupun kita tak pernah bangkitkan hal ini, tapi aku tahuu... dan aku mintak maaf, aku masih sayang pada dia walaupun dia tidak pernah buat seperti yg kau lakukan. jadi, nasihat aku, jgn kerana tiada keyakinan diri kau tak sedar yang kau istimewa dan takut untuk meluahkan apa yang kau rasa. mungkin bukan pada aku, tapi tolonglah jangan ada 'bukan' lagi pada perempuan lain.

pada 'dia' yang aku sayang, hari hari aku berdoa supaya segalanya mudah untuk kita berdua.. :) AMIN..
semoga tiada goyah lagi pada hati ini.. penatt mak nak pikir nokk..



Monday, November 1, 2010

family BBQ..happy birthday mak...

 30 October, Selamat Hari Jadi mak... to my beloved mom, Rakiah Binti Mohammad yang menyambut hari lahir yg keeeeeeeeee...alamak fail!! hahaha..tak ingat..! okay because of the 'busyness' of my family, we have decided to delay our bbq on the day after tomorow, on 31 Oct... everything went well and we guys had so much fun!!
pagi2 ayah dh kejut suh tlg mak. tugas sy adelah menyocokk fishball, union dgn buah ape tah name dia yg kaler hijau dgn oren tu! ponat haaa..  Mase bbq pun mmg penat betol..dgn Ayishh duk berlari kehulu-kehilir.. seronok betol diaa..huhuhu... special thanks to all, Alo, Ayah, Mak, kak Liza for the spagheti, kak Jue  for the strawberry and oreo tart, kak Ninos for the Dominos ( org suruh beli 4 la!!hahaha), brader2 pembakar, Aju, Alo, Abg Zam, Ajiq dan si pemakan bertauliah, Pidos... thanks fer all.... :) i love my family.... tak lupa pada 'bakal2' yg dtg.. heeeeee.. Amin....











okay i know im a bad photographer..hahah
ada byk lagi makanan, tp yg ni ajelah yg mampu...

Sunday, October 31, 2010

i accept your apology

okay ur responding my entry. now only u know kan. but but but im superbly surprise that you said " awk macam larikan diri dari sy ". so this totally show that u still dont believe me that im forgot about the movie. adeh.. what ur trying to say is, im making an excuses to run over you. kannn...? awakkkk!! how dare you... nak menangis lah mcm ni..! hahahhaha.. okay sy dah nampak kat sini, awak suka buat perception sendiri. am i rite? jgn fikir mcm tu..  sbb tu la jd mcm ni! phm??

tp im turning excited about the letter.. ehehhehe.. thank God awak tak letak dlm peti surat tu sbb selama sy duduk situ sy tak pernah bkk pon peti tu.. usually owner rumah yg check utk collect bills.. and i can imagine if mak cik rumah yg baca letter tu! LOL... but still, i want to know, apa yg awak nak sampaikan tu...? can i? can i? "errr, aku macam buat semak hidup die jeh, baik takyah antar surat ni". => kau ni mmg nak kene lempang ke ape?! eesshhh.. another perception yg awak buat!!

 i dont need legolas, aragorn, skywalker or anything else. just be that bad Sebastian! hahhaha.. baru sy tahu awak tak suka ckp phone! how weird.. hahah..  dgn ini, sy menerima maaf awak dgn hati yg terbuka.. yaaaayyy!!! mcm2 bahasa awak said sorry ehh.. terharuu nyeee.. :)


Saturday, October 30, 2010

now i tell ya

LOL! its funny when u dont realize at all that im kecik hati with you. aarrgghhh.. as u said la kan.. 'saya tak pandai baca hati perempuan'. hahahhaaha.. okay the truth is im so embarrassed to tell ya. Goshh! ntah hape hape benda tu pun nak kecik hati. yes,im super super duper champion sensitive person! hell yah! whats wrong with me?! hahaha.. okay awak nak tahu kann? sgt sgt kannn? let me tell ya.. im pretty sure u know about it, about went out for the movie. seriouslyyyyyyyyy... i totally forgot about it..! im fucking busy with my last semester, my final paper.. as i told u so. and i do said "saya tak boleh janji.."  sampai lah one day sy ade msg awak to said sorry..  ( okay suppose awak yg merajuk kann? hahahaah) but it turning on me when u said something that hurts my heart.. ecececeh.. hahaha.. and the second part when u suddenly off your fb IM when i said sorry for second time..  oh its okeh then, sometimes FB mcm gampangg sket.. but what to do? my heart is already injured..hahaha.. dah puas hati kau dh tahu?? hahaha..

nothing personal actly, its just a heart business! ituu aje punnn..huhuhu..  so YOU, please gimme an antibiotic injection to cure my injured heart!! hahaha.. but tolonglah not by waiting outside my house in the rain and holding some 'stuff' (u know it) HAHAHAHAHAH....  




ttyl, 
beyonce....

Tuesday, October 26, 2010

tahu tak?

ada banyak perkara yang korg tahu dan tak tahu psl aku. bende pelik, bende bodoh, bende ajaib, bende tak masuk akal, dan mcm2 bende lagi lah. hahaha.. but org yg betol2 kenal aku and 24/7 dgn aku je yg boleh notice tabiat2 buruk dan baik aku dan apa2 je psl aku. 

1. aku tak makan limau, daging lembu, chocolate ( so untung sape jd bf aku tak pyh susah2 beli cokelet berbakul2, TGI every weekend sudaaa.. hahha)

2. setiap tahun aku ada diary yg aku citer mcm2 and aku akan kumpul resit dgn tiket wyg, pastu aku lekatkan kat dlm diary. takde motif pon. saje2.. tp at least aku tahu la yg dlm tahun 2010 ni, baru 7 kali aku tgk wyg dgn dia..heeeee... :)

3. aku tak suka teddy bear! yuucckkkksss! tp aku obses dgn ape2 berkaitan dgn lembu. jgn terkejut pencil case aku pon lembu eh..  cadar pon lembu. skrg tgh tggu laptop kuar bentuk lembu je neh..hihihihihi.. aku ade 2 ekor patung lembu yg aku bg nama Moo dgn Moomoo.. yg satu tu sbenanye kakak aku punyeh, selambe aku rembatt..

4. aku jenis yg sensitif, tapi...................... seminit je.. hahahahah.. kalau aku merajuk ke marah ke, mmg tak penah lama.. kejap je. klu merajuk pukul 6 ptg, 8.45 mlm tu dh okeh dh.. hahahah.. tp tgk jugak la, klu agak2 bersebab dan betol2 meruntuhkan hati aku, deactivate jugak la FB aku.. teeetttttttttttt!! hahahah

5. kalau aku tention, aku marah, therapy yg paling mujarab adalah kucing.. tak kesah dr ceruk mane pun die dtg.. klu aku tgh bengang, aku nmpk kucing otomatik aku senyum.. hilanggg je sume masalah..

6. jeles?? hmmmm.. camneh nk ckp eh.. tang ni aku pelik sket.. aku ni jenis kalau aku tak dpt die lg (officially), aku jeles sket.. kalau dh officially , aku relek sket kott.. ni previous experience okeh.. ko nk gi mana, nk jumpa ex kau ke tade hal punyeh.. YANG PENTING, jgn sorok ape2 drpd aku.. sbb aku rasa, once aku dh serious dgn org tu, aku dah percaya kat dia. tu aje..

7. aku tak smoke tp aku tak kesah pon klu people around aku smoke walaupun aku tak boleh sgt bau asap.. tp takkan nak marah lak enn.. laki pantang kott klu pompuan tak bg smoke.. hahaha..

8. hidup aku penuh dgn imaginasi. tak salahkan.. 

9. mase kecik2 dulu, ayah pernah reverse kereta tp tak sedar aku tgh main basikal kat blkng kete.. hahaha.. rare enn?

10. aku rindu mase zaman2 aku main sukan dulu. sprinter, lompat jauh, lompat kijang.. eeeerrgggghhhh.. giaaannnnn... and  i miss the most, coach Roslan.. 

11. aku pernah rasa mcm nak mati, darah dh mcm air sungai kuar kat hidung, masuk wad 3 mggu and mak yg teman aku hari2.. :)

12. pernah kene bg surat gantung sekolah, selagi tak mintak maaf kat mak budak yg aku buat tu, aku kene gantung sekolah. tebal tak tebal la muke pergi flat Seri Rakyat, mintak maaf ngn mak budak tu.. hahahahah..
ops! yg ni ayah tak tahuu...hihihihihhi..

13. aku suka lelaki yg chinese look, mate kasik sepet sket.. tinggi dr aku ofcourse, klu boleh bia aku pakai heels pon, laki tu nmpk lg tggi. jgn kaya sgt. tahu apa kene buat bila aku merajuk or marah.. how to calm me, how to comfort me and most important, respectiveness!! kene respect family aku, syg keluarga aku, syg kucing2 aku, syg Moo2 aku.

14. aku suka menyanyi.. dulu suara aku lain, boleh tinggi, tp mase aku form 2 aku kene sakit tekak + batuk yg teruk smpi 2 bulan, teruss suara aku berubah. aku tak boleh nyanyi tinggi..hahahha.. out disitu..

15. aku tak pernah berkongsi cerita dgn adik beradik even dgn kakak aku psl lelaki yg hadir dlm hidup aku, tp tahun ni buat pertama aku mengadu dekat kakak aku dgn abg aku.. :)

16. aku tak suka klu org tak tepat masa. PALING!. bencii!!!

17. kalau dressing aku tak boleh nk havoc2 sgt, kene bese2 jee.. sbb tak kene dgn muke aku..hahaaha..

18. kalau nk keluar dgn aku, bgtahu 3 jam lebih awal okeh.... sbb aku tak suke mende yg suddenly and aku siap mmg lama pon..hihihi

19. aku tak boleh masuk kedai kain lama2, nnt aku pening dan loya sbb tgk byk sgt kaler kain... 

20. kadang2 aku pergi KL sorg2.. ade time mmg aku nk jalan sorg2..

21.  benda yg paling aku tak sabar nak tunggu, bila aku tgk dgn mata aku sendiri seorang suami mengazan anak aku nnt.. dan... 2 insan yang paling aku syg, suami dan ayah aku berpelukan... :)  ( kan aku dh kate, aku berimaginasi tinggi..hahhaah)

22. aku syg family aku. kwn2 aku, dan dia.....

23. bau baju kau mmg dadah sudah!!! hahahhhahhahha.. bye



Monday, October 25, 2010

Amin..

im superduper happy rite now. ALHAMDULILLAH.. semoga Allah makbulkan doa aku buat kali kedua. AMIN.. :)



Friday, October 22, 2010

20102010.the BROGAS

akhirnya sampai jugak aku dekat Broga Hill ni. kitorg bertolak pukul 4.50 pg and then sampai sane around 6.. pastu panjat stage 1 mcm nak mati dh. rambut aku dh mcm org mandi dah. hahaha.. mmg sumpah gelap gila. disebabkan plan ni tak dirancang, daripada 12 org, Kamal sorg je yg bwk torchlight.syabas! hahahaa.. gila babi. aku pon pakai lampu hp je. bg aku hutan dia okay2 je, tak ada la org kate hard sgt, but cuma yg buat susah psl aku mendaki pakai seliper je..wahahahahh.. bejak2.. al-maklumlah, tak dirancang.. kasut aku kat umah Serdang. aku pakai beradak ajelah. tp serius bukit die boleh tahan curam jugak laa.. nak tgk sunrise punyeh psl, tu yg snggup redah pagi2 tu. mmg gelap gila. tak nmpk ape. gaung pon sebelah2 je. sib bek ade hero2 yang menjaga tuan2 puteri ni. but nnt aku dgn membe2 sume plan nk pergi pompuan2 je..hheehehhehehe.. kitorg naik smpi stage 2 je but famee naik sampai stage 3 sorg2..hahahha.. so aku rasa Broga Hill ni dah agak fames dah skrg. dah ramai org pergi.. so sesape yg tak pergi lagi, cuba lah panjat Broga.









Monday, October 18, 2010

dayus ke tak dayus?

ada ke istilah Syurga di bawah tapak kaki suami? memang kita sedia tahu dan sering kali dengar syurga di bawah tapak kaki ibu, tp kdg2 kita terdgr jugak syurga di bwh tapak kaki suami. persoalan yang menyinggah kat kepala otak aku ni aku rungkaikan dengan bertanya pada bonda tercinta.

" mak..ade ke syurga di bawah tapak kaki suami?"

"ishhh...mana ada. dulu mana ada istilah mcm ni. dah nak akhir zaman ni, menda2 mcm ni pulak timbul. sedangkan bertepuh kulit pon terbatal air smayang, mana pulak syurga di bawah tapak kaki suami. org zaman sekarang ckp mcm tu sbb kononnya nak ckp betapa besarnya tanggungjawab seorang suami terhadap isterinya. Syurga tetap di bawah tapak kaki ibu selamanya.."

" baik mak, terima kasih atas ilmu yg diberikan. akan ku bawa hingga ke akhir hayat.. syurga di bwh tapak kaki mak kannnn..." (hahahahahahah..ni tipuuu..aku tak tak jwb mcm ni pon sebenanye..)

okay, terungkailah persoalan yang menyinggah otak aku ni. bkn ape, sejak akhir2 ni aku ade jugak terpikir psl benda ni. tanggungjawab si suami dan isteri, lelaki dayus, dan perempuan yang curang. 

Pernah diriwayatkan dalam hadith :

قالوا يا رسول الله وما الديوث قال من يقر السوء في أهله  

Ertinya : Apakah dayus itu wahai Rasulullah ?. Jawab Nabi : Iaitu seseorang ( lelaki) yang membiarkan 
 kejahatan ( zina, buka aurat, bergaul bebas ) dilakukan oleh ahlinya ( isteri dan keluarganya)  

sekarang byk kali kita dengar tentang lelaki dayus walaupun segelintirnya tak tahu ape sebenar-sebenarnya yg dimaksudkan dgn Dayus di dalam Hadis. apa agak2 nya ciri2 lelaki dayus? anyone? hahaha.. aku bukanlah ustazah berwibawa yang mengajar kat tadika kelip-kelip okeh. ini sekadar pendapat dan sedikit bekalan pengetahuan di hari akhirat. 

ciri yang paling ketara sekali aku rasa bila si suami  membiarkan kecantikan, bentuk tubuh isteri dinikmati oleh lelaki lain. second, ketua keluarga membiarkan anak perempuan berdua2an dgn pasangan di rumah. kononnya mak bpk sporting yang memahami. achik kau! hahaha.. third, bila lelaki menyuruh dan bangga dgn anak perempuan dan isteri memakai pakaian yang seksi di luar rumah. byk lagi lah sebenanye. kalau nak diikutkan, secara logiknya kita boleh fikir sndiri menggunakan akal fikiran yang Allah berikan utk membezakan perkara baik dan buruk. tapi kalau kita lihat balik, betul lah mcm 'syurga di bawah tapak kaki suami'. betapa besarnya tanggungjwb si suami utk membimbing isterinya. apapun, dayus bukanlah bermaksud lelaki itu takut kepada isteri atau lebih mudah lelaki yang takut pada kaum wanita. Dayus ini hanya akan jatuh bila si suami ni dah tahu tetapi still buat endah tak endah. tapi kalau tak tahu atas kecurangan si isteri, maka dayus tu takkan jatuh kat kepala suami. 

perempuan zaman sekarang ni mcm2 pe'el nye. maklumlah, ape org kata wanita moden. yang dah ada laki hensem2, baik2 pun still nak bergaul2 mesra dgn lelaki lain. ish ish ish... mungkin dia tak nampak dan tak sedar, oorg sekeliling akan perhati. dan paling malang, mesti ade bunyi2 mcm ni.. " issshhh suami dia tak tegur ke bini dia mcm ni..." PAPPP!! laki jugak yang kena.. tapi tapi tapi, bukan semua perempuan mcm ni okeh.. segelintir sahaja.  kepada kaum Hawa di luar sana, janganlah kita men'dayus'kan kaum lelaki sbb kdg kala mereka sendiri tidak sedar apa yg mereka lakukan akan menjadikan mereka dayus.

jadi, pada sesiapa yang sudah berumah tangga, pertahankanlah mahligai yg dibina. pasti ada dugaan pahit dan pedih sebelum menempuh alam perkahwinan kan? jadi... jgan lah sia2 kan pengorbanan suami dan isteri.

p/s: aku terfikir psl menda ni sejak aku baca kes Fiza yang dikatakan curang dan nusyuz oleh laki die sndri.. ish ish ish..  lepas tu, aku mula lah nmpk ada ciri2 same yang berlaku di sekeliling aku. boring2, saje buat entry mcm ni. aku tahu pelik. diam lah! baca je.. hahahha..

Friday, October 15, 2010

journey

have a safe journey... iloveyou..

Thursday, October 14, 2010

D.O.N.E

pejam celik, pejam celik, sedar sedar dah 2 tahun setengah aku menimba ilmu dekat Unisel kesayangan hati beta ni. masa mula mula masuk dulu rasa mcm boring gila. takut satu hal. bukan takut apa, takut tak jumpa member yg sekepala. tak nak beribu students lak yg masuk Unisel en. tp nasib baik ok wlupun ade yg buat palat kdg2. bese lah tu..adat berkawan. sekarang ni aku rasa syg pulak nak tinggal Unisel. sedih giler. paling tak boleh blah bila last kelas Law, dah mcm kat dlm akademi fantasia dh aku tgk.. semua menangis termasuk Mdm Azian.  huhuhu.. mula mula aku tahan lagi.. pastu aku out. hahahah.. berjurai2 ni dah mcm mati laki pulak.. tapi betul, itu bukan dipaksa2 atau apa, airmata tuh keluar sendiri bila aku mengenang tiada lagi gelak tawa, perit lelah, suka duka, kesewelan, kelawak bodohan dan mcm2 lagi. byk sgt kenagan yg ada dlm 7A. CSR Port Dickson bila hall bilik hotel terbakar gara2 nak buat bbq..wahahaha..  pre event, car wash, car boot sale, futsal, duduk kat fakulti sampai pukul 8 mlm semata2 utk Anitament. kena jerit kat telinga,  semua complete lengkap! hahahahha..tapi sekarang semua tu dh jadi sebahagian dr pengalaman dan kenangan aku dgn korg.. :)

im done. selama 2 tahun setengah penat lelah aku, akhirnya aku berjaya. berjaya menjadi seorang penggosip yang berjaya di fakulti bersama rakan sekerja Jia, Fara dan Mira. haha. boleh? dun worry Mdm and En Hasni, anda akan bebas dr gosip selepas ini. hahahha.. and for sure, u're gonna miss us. a lot! huhuhhuhu..
well, aku pon akan rinduu semua tu.. :(  to all my beloved lecturers, thank you for everything, for teaching us, all your knowledge that you gave us, your experience, your precious time and moment. thank you again. nothing else that i can do except my only appreciation to all of you.

                                                                        Sehati Berdansa
                                                                     Anitament Event
                                                              Dinner at Concord Hotel
                            Final Presentation Student Project and Evaluation
                                                  Break Fast and Tahlil at Madam AA House
                                                                Pre Event, Car Boot Sale
                                                                   at Madam AA's House
                                                                 Gosip-ping at Faculty
                                                             Prayer before Presentation
                                                              I LOVE THE MOST!

                                                                     SOULMATES


that's it, im done. babai Unisel... :)

Sunday, October 10, 2010

aku nikahkan dikau...

1st of all, i would like to wish my beloved sistah the one and only, Happy 1st Anniversary.. wishin you the best in life, semoga berkekalan hendaknya.. Amin.. cantekk je tarikh die, 10.10.10... heheheheh..
hari ni jugak one of my besties is getting married.. wooooaahhhh...!! congratulations Dyn Amn.. tak sangka betol kau dh jadi bini org..hehehehe.. semoga bahagia dan selamat pengantin baru..!

cerita pasal kahwin, nak kahwin jugak lah mcm ni!! calon mane calon??! meh dtg meh! hahahah.. ape daaa bongok punyeh statement..hahahah.. kahwin bukan boleh dibuat main. jadi peneman hidup bkn utk setahun dua, tp sampai ke akhir hayat. jodoh akan datang bila sampai masanya, (dgr ni Jia...hahahah) jgn kita menidakkan takdir yang diatur Tuhan. semua yang dtg drpd-Nya adalah perkara yang baik2 sahaja. paling penting, kita bersedia utk menempuhi alam berumah tangga.. (dgr lagi sekali Jia...hahahah) tak salah kalau kita berkahwin muda..yg muda tuh la paling maniss..heheheeh..  kalau boleh, aku pon nak kahwin muda, tp sekarang tak lah.. seru tak sampai lagi...hehehe... apa2 pun, Selamat Pengantin Baru semua! tiba2

Saturday, October 2, 2010

jurang

kadangkala kita sering jadi mangsa keadaan. sama ada kita sedar ataupun tidak. cuba untuk pulihkan kembali tetapi....alangkah baiknya kalau kita tahu apa puncanya. tanpa perlu kita berfikir sehingga ke lubang cacing apa sebenarnya yang dipersoalkan. aku di tengah-tengah. disini tak kena, disana pun tak kena. yg paling aku tidak suka bila berlakunya jurang antara aku dgn mereka. mereka yang sentiasa menjadi tunjang aku. memang diluarannya nampak seperti aku tidak berfikir, tp tahukah mereka yang aku sudah 4 kali menitiskan airmata berharga aku kerana komplikasi yang aku sendiri tidak tahu. seperti yang mereka tahu, aku tidak akan sesekali menunjukkannya. everything looks fine! mungkin benar, kdg2 kita tak sedar yang kita berubah.. tapi sampai bila kita harus melihatnya hanyut pada situasi yang tidak betul tanpa ia perlu diperbetulkan? tanpa ia diberitahu? dan penyelesaiannya adalah aku dijurangkan..."yes, im lovin it...." adilkah? aku pernah kena sekali dulu.. dan aku tak mahu ia berlaku lagi. lebih lebih lagi dgn mereka. aku buat kebaikan untuk tidak melukakan hati kedua2 pihak, tp pasti aku yang sakit. kenapa? kalaulah mereka tahu apa rasanya..... sungguh, aku tak mahu lagi rasa itu...

Saturday, September 25, 2010

'karma' ( the ex-boyfie )

malam ni tiba-tiba aku teringat kat ex boyfie aku. yang aku pernah sayang 4 tahun lepas, yang paling faham aku, yang selalu jaga aku, yang selalu buat aku ketawa. aku mmg syg dia sgt2 dulu. aku kenal die dah lama. since aku darjah 4 lagi. tp tak pernah bertego pon. budak2 lagi kann.. aku jarang nampak dia. dlm 3 sebulan skali kot aku terjumpa dia. hahaha.. sampailah one day mase aku form 5, aku nak pergi cc tak silap aku. entah mcmane ade anjing ntah dtg dr mana nak kejar aku. aku punyeh la menjerit. hah menda ni sumpah mmg aku ingt sgt2.. hahaha. pastu kebetulan dgn izin Allah ex aku ade pulak kat situ. dandan je kann.. start situ la kitorg baru bertego, bapak lame enn.. hahaaha.. actly ex aku neh mmg mcm berlagak sket.. klu org tak knal mmg nmpk mcm bajet sket. dia jenis tak suka tego pompuan. pelik sket die neh.. start dr situ aku mula rapat.. mula2 kenal, die suka buat menda yg aku tak suka. die suka tgk aku marah. klu aku marah die tolak kepala aku, die lagi suka, die lagi buat.. hahaha.. and then one day kitorg  pergi genting.. aku tak expect langsung die nak mintak couple time tuh. tak terlintas langsung kat fikiran aku sbb aku rasa aku tak padan dgn die. aku ingt die jenis nak yg hot je..hahaha.. so, 2 february 2007 dia mintak couple dgn aku betul2 dkt puncak genting highland depan kwn2 aku.. :)

yes i was happy and im madly in love with him. he's amazing! muke mmg blagak, tapi die baik sebenanye.. teringat pulak aku pernah balik jalan kaki dgn die dr LRT bukit jalil sampai Serdang. wooaahhh! aku mmg syg dia sgt2..and aku tahu dia pun syg aku sgt2.. sampai lah aku dpt tahu die kene pergi PLKN.. oh my God.. aku rasa mcm...."adooiii..3 bulan tak jumpa mati wooooo.." hahahahh.. tapi aku tak pernah tunjuk yg aku down depan die sbb die kate die nak lari nnt, tamau pergi PLKN.. hahahah.. sbb tuh la aku buat2 cool je, tp dalam barai doh.. sebelum die pergi PLKN dekat kelantan die ade jumpa aku dlu dekat tingkat paling atas bangunan MPSJ, tmpt yg kitorg salu duduk. time tu aku tak boleh tahan air mata aku. depan die aku menangis. aku sempat kasi die diary aku, aku mintak die sambung tulis diary tu mase kat PLKN nnt. :) aku janji dgn die, aku still ingat sampai sekarang.. " i janji i tak akan berubah hati, i tunggu sampai u balik.."  hamboih..gaya mcm nak pergi berperang!

sebulan berlalu, aku selalu menangis.. aku salu pergi tempat kitorg salu lepak, aku menangis kat situ. ya Allah tuhan ajelah yg tahu betapa aku rindu kat dia.. dua bulan berlalu, aku kerja dekat Sera Cosmetic sbb aku saje nak sebokkan diri so that aku tak ingat kat die sgt. sampai lah bulan april, aku dapat surat tawaran unisel.. aku tak tahu nak smbung ke tak nak.. mase weekend aku bgtahu dia, dia suruh aku sambung je blaja kat situ.. so aku pon sambung la blaja kat unisel intake Mei.. mase tuh lagi sebulan die nak balik KL..

bila aku masuk unisel, dunia aku berubah.. aku tak tahu kenapa.. aku kenal dgn sorg laki ni.. entah kenapa lelaki ni begitu cepat tarik hati aku. but still aku masih sayang bf aku.. life aku dekat unisel betol2 lain. seriusly, aku dh jarang ingat kat bf aku time tu.. aku rasa mcm ade tape tak ada pun tape.. ya Allah sampai mcm tuh skali. one day, i said " i found someone...." mase on the phone dgn die. mula2 dia diam je but aku dengar kerusi jatuh. aku rasa dia baling kot time tuh.. and baru die ckp " yanngg..lagi 2 minggu i nak balik.. please hold on..i tahu u sunyi..and everythings gonna be alrite bila i balik nanti.. mane janji u ni..?" 
selama 6 bulan die still pujuk2 aku.. but aku tak nak..aku rasa mcm aku tak boleh bg ape die nak lg... aku rasa sebersalah sgt.. even aku dgn lelaki lagi satu tu tak ada pape pun..

then aku berkawan dgn sorg lelaki.. dekat nak 3 tahun aku kwn dgn die. pada mulanya aku lngsung tak ada perasaan dekat die. but lama kelamaan rasa tu dtg sndri but aku tak ckp kat die or sape2 even kwn baik aku sendiri, Ayu. aku pendam sorg2 begitu lamanye sampailah aku buat mistake bodoh. kalau lah korg tahu ape rasanya pendam perasaan cinta terlalu lama dan kita tahu kita tak akan dapat dia. sakit kan? sampai aku dh nekad utk buang rasa tuh.. tapi boleh keee?? dah mcm2 aku lalui dgn dia...terlalu banyak dan terlalu lama! dan aku buat stupid mistake yang aku menyesal sampai sekarang. lepas tu, barulah aku tahu, dia jugak rasa apa aku rasa..... damn you! alangkah bestnya kalau u bgtahu i awal2.. but aku tak boleh salahkan dia, maybe itu mmg cara dia utk mengenali aku dgn lebih jujur... and hari ni, dia still tak terima aku balik.. aku masih tanggung rasa sakit dr hari pertama aku sedar aku syg die sampailah hari ni.. masih berpanjangan.. mungkin satu hari nnt aku akan putus asa utk tggu dia walaupun dh nak hampir setahun aku cuba utk pulihkan keadaan balik. haih kalau lah aku boleh luahkan segala2 nya dlm blog ni supaya korg faham apa yang aku rasa dr dulu sampailah sekarang.. tapi aku tak boleh ceritakan semuanya.. tak ada apa yang boleh aku buat, semoga Allah bukakan pintu hatinya utk aku buat kali kedua..Amin..

today...suddenly im thinking of you...my ex boyfie. and now i believe in karma. its my turn to feel the suffer. im sorry..sekarang i rasa ape u rasa dulu... but, u're one of the best thing in my life..  kdg2, i ade teringat dkt u.. tp sekarang u dah ada tunang.. mudah-mudahan berkekalan.. Amin..  sebelum u pergi PLKN, i still ingat u cakap.. " i nak u jaga diri u sepertimana i jage u selama ni sampai gemok mcm ni..." (dulu mmg aku gemok ye)

thank you and sorry for everything Mohd Amril Azwan.. :)
and the diary still safe with me..i simpan sampai bila2.. sumpah tulisan u mcm gampang! hahaha..





Thursday, September 16, 2010

secreto

someone have told me something today.. he want me to do something. it makes me think further seriously. but then it scares me too. i want to do it but i....... eerrgghh...but maybe i'll give it a try. aku tak pernah terfikir pun sebelum ni lepas kau ckp benda ni dekat aku.. thank you sebab berjaya bukak pemikiran aku dgn lebih luas.. and my promise to you.. i wont tell anybody about this even to my close friends.. and friends out there, please don't ask me anything yah..! huhuhu..

Sunday, September 12, 2010

scariest thing about ayah..

hello... nothing special on 3rd Hari Raya.. ayah just arrived home after raya to Tuan Said's house and he bought me 2 large PizzaHut.. yummm..! btw, i just read about Datuk Sosilawati death.. very tragic and sympathatic! mari sama-sama kita sedekahkan alfatihah kepada arwah.. AL-FATIHAH...
okay, hari ni aku just nak berkongsi satu perasaan aneh yang aku sendiri tak tahu dan kenapa wujudnya perasaan tu.. perasaan yang aku sendiri tak tahu nak dipanggil apa..  its not about pizza or pembunuhan Datuk Sosilawati okay..hahaha.. maybe its about my future..ehem ehem tambah lagi satu word, future 'husband'.. huhuhu..

okay, on the 1st day Raya.. i saw ayah hugs my brother in-law, abg Zam...  dan aku tak tahu tiba-tiba hati aku terdetik.." ya Allah tak sabarnya nak tengok ayah peluk suami aku nanti.." oh..seriously it came naturally.. abg Zam la satu-satunya abg ipar aku and sebelum ni aku just ade kakak ipar dan aku tak penah la tgk adegan2 peluk memeluk neh kann..huhu.. mmg strange sgt feelings ni.. mcm over la pulak kan.. but its true, it happens! rase mcm zzzuuuuuuuppp...!! uuuiisshh... oh i wish uolss could feels the same! the only thing that i hope is ayah sempat peluk suami aku nanti... Amin.. i want to see it! with my eyes! the two person who complete my life hugging together.. and surprisingly, no one else i could imagine.. only him.. weeeeeee.....

the scariest thing in my life is when ayah doesn't like the man that i choose in my life.. oh please don't and hopefully not.. i know ayah better. he wont say anything as long as her daughter happy but i can see in his eyes. whether he like or not. his eyes doesn't lie to me. and for me, if ayah doesn't like, im sorry..i'll not go for it.. blessings from mak and ayah is very important. tapi mintak jauh laaa... the hardest part is ayah memang susah sangat nak suka orang.. i mean lelaki dan bakal-bakal.. maklumlah, orang tua pandai tengok.. huhuhuhu.. plus ayah bekas ASP.. and he knows when someone lie to him.. he knows everything.. huhuhu..
so kepada bakal2 tu, jgnlah nak tipu ayah saya ye.. kalau awak bercakap dan mata awak pandang ke kiri maknanye awak sedang menipu..hohoho.. kalau mata awak ke kanan maknanya awak sedang mengingati sesuatu atau sedang berfikir..hahaha.. byk lagi yang aku belajar tapi kongsi sikit2 boleh laaa...

back to the topic.. kalau ayah tak suka dengan pilihan aku, what can i do? mungkin aku akan carik jalan untuk ayah suka dia jugak..huhuhu.. tp kalau ayah tak suka, mesti ada sebabnya.. parents is always rite! tapi lelaki zaman sekarang mmg berbeza dgn lelaki zaman dulu. maksud aku, adab sopan dan hormat tuh still ade but tak sama dengan org dolu2.. okay benda yang paling aku tak suka bila lelaki tak reti nak hormat mak ayah aku.. datang amik aku kat umah tapi kalau ayah aku keluar, dia boleh duduk lak dlm kete sambil tunggu aku. oh dewm! ape salahnya turun kete kejap, salam and cakap nak pergi mana.. yedok? hahahah.. aku pulak yang rasa malu dgn mak ayah aku.. second, bila lelaki citer gebang dgn abg2 aku.. nak borak biarlah berpadan.. neh kalau nak duk berlagak dgn abg2 aku, aku pon rasa nak lempang.. kita kat umah owg kan.. ko nak hoha sane hohaa sini nak gi aneeee? hahaha.. third, aku tak suka bila lelaki takut2 or sorok2 when it cames about me.. hello, zaman dah berubah, mak ayah dah moden.. nak sorok2 buat ape lagih.. ingat ni zaman sekolah menengah ke..huhuhu.. next, janganlah jadi terlampau pemaluu.. kadang2 orang tua nak bergurau, tapi dia pulak diamm ajeeee.. tak ke kecik hati org tua tuh? huhuhu.. okay, dalam banyak2 lelaki yang aku kenal, abg angkat aku, Muhammad Iqbal Bin Abdul Rahman is the best guest! hahaha.. he know how to talk, to respect and dia sangat mudah mesra dgn ayah aku.. kalau fetch aku kat umah, dia akan cakap dgn ayah nak pergi mana suma.. and ayah akan pesan bwk kete elok2..  woooaahhhh!! i like it...  but dia sgt busy lately ni as UIA student so we haven't met for a long time but still contacting each other.. kalau nak tahu, dah genap 10 tahun aku jadi adik angkat dia.. lame gilaa.. well, his kinda good guy.. and the fact is, ayah like him..hahahaha.. Dah lah, nak compare byk2 pun tak guna, kalau kita dah syg yang itu, yang itu ajelah.. baik ke buruk ke.. yang itu juge lah yang kite syg...

p/s : congrates to my Jia sayang who have met the true one.. finally after 3 years i guess.. huhuhu.. semoga bahagia and may God bless you and him.. ily.. Abah will like him for sure! hahaha.  best nya kalau kita dapat lelaki yang kita nak jia.. macam awak...huhuhu... its okay, no matter what, i'll try my best until this december.. as long as u be my back bone eh syg..hahahah..

Friday, September 10, 2010

coretan Hari Raya Aidilfitri saya

Ramadhan dan Lebaran tahun ni macam2 benda berlaku. huhuhu.. bulan ramadhan tahun ini tanpa keluarga tersayang disisi. tanpa adik beradik. yang ada cumalah rakan2 seperjuangan yang cuba utk mewujudkan suasana berbuka sebagai satu keluarga. thank you Jia Shamsuri, Farahin G, Mira Maumau, Wan Nash, Hyzry Fahmee and others. berbuka puasa at Extreme Park was awesome! also break fast at Madam Norazian's house. we're cooking, solat maghrib and baca yassin together. honestly, its been a long time i never did those thing. statement berani mati neh nokk.. hahaha..  and then, break fast and birthday celebration we did together at my love one rent house. i'll never expect ramai pulak kwn2 yang dtg termasuk chip, aki, pija, min.. everything went well.. thank you guys! and dear C, happy birthday again and i love you.. oh! not forget to Diyana Amira, berbuka puasa dgn awak dekat tasik sgt romantik.. aaauuwwww! hahaha.. and thank you sbb teman aku carik kasut raya walaupun tak dpt sampai sekarang..huk huk huk.. ni aku nak pergi open house umah Fara pakai kasut ape neh? hahaaha..



berlalu nya ramadhan bulan yang mulia, muncul pula lebaran yang dinantikan..huhuhu. malam raya aku sempat pergi jalan TAR dengan C.. wuuuhuuuu ramai gila org okeh.. dorg neh tak reti balik kampung ke? hahaha.. and last min aku sempat beli baju melayu untuk ayah and 3 selendang utk mak.. berpeluh2 aku.. tapi best.. rasa lah sikit mcm raya.. well, kalau nak tahu...raya aku tak mcm uolsss.. every year aku raya KL.. rasanya dah 7 tahun aku tak raya kampung.. sebab dah tak ada sapa2..sedara mara suma duduk bersepah2..huhuhu .dah tak dengar bunyi mercun, dah tak dengar bunyi azan dan takbir raya satu kampung, dah tade tukar2 juadah, dah tak ada dengar makcik2 aku memekak,dah tak ada duduk bertenggek kat tangga buat muka kiut, dah tak ada sketsa2 buat nyanyok lupa bg duet raya..dan satu benda yang aku sedar sekarang, makin besar, makin tade duet raya..hahaha.. budak2 pulak mintak aku. kaki nak kaki?  kalau raya KL pon, riuh pon kalau family abg aku raya KL.. dengan 3 hero2 aku.. haziq, hazim and hariss.. adeh.. riuh rendah.. alhamdulillah raya tahun ni, suma raya KL and dorang moving to Seremban afterwed.. abg ipar aku pulak datang sorang2 without my sister yang terpaksa kerja and raya dekat Goldcoast.. siann kak Nina and abg Zam..but petang raya tuh kak ina sampai and dorang balik Kedah hari raya kedua. have a safe journey sistahh! aku? aku buat ape? hik hik hik... aku bangun pagi siap2 sume pakai baju bawuu.. lagi satu nak jujur neh, aku sorg jer tak pergi semayang raya..hik hik hik.. aku siap2 bubuh lauk sume, then dorg sume dah balik, family abg aku pon sampai.. waaaoohhhh.. byk gila makanan.. lemang, rendang daging, nasik tomato, nasi himpit, satay, roti jala, kari ayam, kurma ayam, oreo cake...yyuuuummmmmm... dan semestinya aku pilih satay sbb aku tak makan daging!!! saje je tau sabotaj suma masak daging..hahahha..joke2.. okay then ambil gamba ramai2 satu family..kak ina tadek..sedih.. :(  then around 2pm, kawan2 ayah ade yg dtg..ramai jugak lah.. pekerje2 ayah pon ade dtg.. seronok!


perut kenyang suka hati.. masa untuk tidur! hahaha boleh? kul 3 aku sedap jer tido.. sampai pukul 5.30 aku terbangun. aku call C.. hahaha..dia pon baru bangun.. dia lagi kesian, raya KL sorg2.. sbb parents dia sume pergi Kuantan. he got a job on raya kedua so dia tak boleh ikot.. huhuhu.. gila tak gila jugak lah raya sorg2 en.. lagi sadis.. raya dengan kucing2 dia kat umah tuh..huhu.. then aku ajak C tgk Resident Evil.. apa lagih, aku siap2 terus pick up dia..then terus shoot Pavi.. sekali lagih, ramainyeee org..tiket mmg tade dah, tapi bak kata org usaha tangga kejayaan... dengan idea C, kitorg tggu reservation utk release tepat pukul 7.55.. hah, susah kot nak bajet mase nak beratur.. sbb klu dah lebih 7.55 nnt org lain boleh dpt..huhhu.. finally dapat jugak! last utk kitorg..yaaayyy! seat baekkk punyeh tengah2.. btw, Resident Evil terbaaekk..
so ini ajelah coretan hari raya aku.. boring kaann? hahaha..


 
"so dikesempatan yang mulia ini bersempena Hari Raya Aidilfitri, saya ingin menyusun 10 jari meminta maaf dari hujung rambut sampai hujung kakiku yang comel ini.. jika terkasar bahase, tersiku muka ke.. salah dan silap harap dimaafkan.. sambutlah raya ini secara sederhana dan mudah-mudahan raya tahun ini lebih diberkati yang Maha Esa.. AMIN.."
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN..!
                                                  
loves,yayangg