penglipurlara

My photo
Cyberjaya, Malaysia
I'm happily turning 25. Don't too close, I'm scarier than your mother.

someday

DO FAIRY TALES COME TRUE DADDY? NO HONEY, DREAMS COME TRUE.

Friday, June 25, 2010

i called it "f.a.k.e"

i turned away and started to walk,
i was always there
when you needed me the most,
and now you don't care
you've shown me the real meaning,
life sometimes strange,
i once called you my best friend..


i guess people change! 


everything you do now is something you have chosen to do. Some people don't want to believe that. but if you're over age twenty, your life is what you're making of it. to change your life, you need to change your priorities.


............and now i called it "f.a.k.e"   :)

Wednesday, June 23, 2010

jom gaduh

ni dah kali ke berapa ko nak carik gaduh pon aku tak tahuu laa.. sumpah nafsu aku ni kalah dengan kau. kalau lawan lumba lari ke, lawan tangan ke boley la kot.. hahahah.. haaa ini diaaaa..



hati aku terpaut kat baju ni.. nampak lembut giler weh. lg pulak org kiuut mcm aku pakai en en en.. hohoho.. choice aku yg kaler grey ni.. uuusshh.. menusuk nusuk dada dh ni..haish.. haa ni lagi satu ajak bergadoh btol laa!!


lawa doh beg ni. haish..mengeluh tahap babi punyeh neh..hahahha sekali pandang je dh jatuh cinta. hahhahhha.. gelabah. meh meh sapa baik hati meh sedekah rm45 kat aku.. hhhahahhhah.. jasa mu akan dikenang. apa apa pun, one day aku nak beg ni jugak! lambat dengan cepat jee.. :) nak jugak nak jugak tak kire!

Sunday, June 20, 2010

did i ever say thanks?



did i ever say thanks for all the toys you mended, games we played, outings to the park, and the way you always tried to cheer me when i was down? did i ever say thanks for the sacrifices you made, for working so hard to provide for our family? did i ever say thanks for having such faith in me and always being there when i needed you? 


AYAH, ILOVEYOU.. THANKS FOR EVERYTHING AND I ALWAYS NEED YOU


 "HAPPY FATHERS DAY.." :)


 -daddy's little girl

sesak dado den..

haih..semalam hari penuh memenatkan, merimaskan dan menyesakkan! 
kuar rumah kul 2.30 pick up the jiwa aku, Ayu.. then shoot pergi sha lam nak bank in duet register Unisel..
sampai je sane, aku tgk golap je.. laaaahaaaaii....tutop plak! bazir minyak aku btol.. baru teringat smlm hari sabtu.. ke aku yg dobo neh? hahahahaah..
ok pastu shoot pergi the curve.. jalan jalan lalaalallalala.. dgn hati yg penuh riang.. suddenly, MNG? ramainyee org? eh apehal ni? nk tanye lg padahal dh tahu ade sale.. kaki melangkah dgn senyuman yg magically appear..! skali ternmpk baju yg aku nak sgt tuh.. dlm bulan ni aje, setiap kali aku masuk mng mesti aku usha baju tu.. tp smlm aku tgk baju tu dh trun price sampai rm79 je doh! doh doh doh doh btol laaa! esshhh... gatal2 je tgn aku ni nak pakai duet register unisel. pinar2 je aku tgk rm300 dlm purse aku. haih! 


cerita si Ayu :
dgn tibe2 semput die dtg.. aku ingtkan die main2.. hadoi.. MNG punyeh pasal plus dh lame tak soping.. gini la jdnyee..hahahahha.. tgn die neh laju je taip msg.. katenye nk wat loan jangka pendek..hahahah... sanggup tu..


so penyudah die, aku tak beli ape2 pun kat MNG tuh.. :(
balik tak tahu nak lepak mane..alih2 pergi lepak kat bangsar cuci mate, release tention.. ekekekeke..

Thursday, June 17, 2010

mulut kata lain, hati kata lain..

"suke hati aku la nak syg kau byk mane pun.. ko jgn la tanye-tanye.. yg penting, aku buat ko happy, ko buat aku happy..ok?"


awaakk... where does it go..?
 i realize one thing.. that i dont want u to feel the fuckin pain anymore.. im the one who just give u burden.. its just the begining.. byk lagi bende kat dpn kite.. but u dh pon sakit sgt sgt sgt..  its scaring me to think ahead.. cause everything is just too early.. u just dont want to fall in love again anymore, but u did!! u've already did... idk what to say.. im stuck and sick.. 

three dreaded words


"i don't want to admit it anymore.i don't want to speak those words.those three dreaded words"

but one of my frens cakap....

"saying those word is a challenge..theres nothing wrong if u try to admit..its better say something rather than doing nothing"

mulai hari ni, i dont think that those word can be called as a 'challenge'..! naahh... lepas kwn aku ckp mcm tu, aku ade terfikir balik. maybe aku boleh ungkap balik those three words.mungkin pada org lama, mungkin pada org yg lain, mungkin pada org baru dan mungkin juga pada org yg akan dtg..tapi.... hati  senang berubah kan? disokong dgn akal fikiran yg membuatkan kite berfikir. itu aku tak nafikan.kita senang berubah. akal mbuatkan kite berfikir dan boleh mengubah apepun. segala tindak tanduk, perasaan,hati dan paling penting apa yg kite inginkan dlm hidup...

dan hari ni jugalah fikiran aku berubah kembali untuk tidak akan ungkap balik 3 perkataan tu. " I LOVE YOU",
walaupun mungkin aku rase, aku simpan... simpan untuk yg lama..dan mungkin simpan untuk yg baru.. 



sings the tune without the words and never stops !

LATER..

Wednesday, June 16, 2010

bila cerite klaka jadi sedih la pulak..



haaihh..mcm2 pangai la aku ni bila tgk wyg.. last week bila citer sedih jadi cerite klaka. hari ni bila cerite klaka jd cerite sedih la pulak..hahahah.. bukan sedih apee.. masalahnye dan2 la pulak kan aku selsema teruk. air hidong asik nak leleh jee..dh mmg serupa org nangeh dh aku tgk haa..haaiishh kacau mood btol laaa.. yg si A plak asik bahan2 aku. konon aku menangis bila tgk part sedih.. ceett! "i selsema ok!!" hahahahah.. dikacau pulak dgn bunyi budak nangeh..perrghh time kaseh.. aku lempang satgi baru ade akal.. nasib bek skejap jee budak tu nanges..

ok, dr dlm kete lg kitorg tak tahu nak pergi tgk movie kat mana. kalau dh dua2 kata "ikot u larh.." cane?hahaha.. alih2 tak tahu nk pergi mana. A kate movie kat Mid tak best. aku pon form brape lak last tgk movie kat Mid.. hehehehhe.. last2 gi times square jugak.. masuk je ts, wooaahh..asal ramai org giler eyy.. pelik giler. padahal weekdays. last week pon tak ramai mcm ni. jgn tiket abes sudaaa.. mulot jgn nak masin sgt yee..mmg full pon!haddoiii laaaa... yg tggl front seat je. aaiihh berdarah gak tengkok aku der nnt..hahahahah..so tak jadi beli.. :(
tapi...............


A bwk aku tgk kat Capsquare mall.. jgn gelak klu aku ckp ni 1st time aku dgr mall tu. kesiaann enn..hihihhiih.. well not bad la tmpt diee.. kitorg sampai around 4.50pm.. tp tiket karate kid kul 5.00.. hmmm pakai slumber beradak jelaaa.. pewwoot ni dh bunyik2 dh ney..hahahaah..


overall, citer ni bg aku best giler.. thumbs up la aku bg..ending gile macho..hahahaha.. wlupon bdk tu kecik lagi.. Xiao Dre yg macho habess.. besa nnt konpem hensem.. hohoho.. wlupon 1st time Jaden Smith ni blakon tp kire hebat la aku rase.. jackie chan pulak mmg nmpk dh tua dh die..hehehe.. siaann je tgk..ape2 pun, sumpah tak rugi la tgk citer ni.. terbooeekk..!*wink wink.. (jgn nak suke sgt..ingat!!) hahahahahh  


ok habes je tgk, kitorg mkn kat Subway.. yumm yumm akhirnya!. sumpah lapa gilerr.. mkn kejap je sbb A ade futsal lak mlm tu.. so then kitorg teross chow.. dlm kete dgr lagu dangdut amelina. sekian...


another another wonderful wonderful day with you you.. thank you again again.. :)
mengantuk.ok, dah boley tido sekarang... gudnite blogers! LATER..

Tuesday, June 15, 2010

love chooses you

if u find urself in love with someone and the love return.. it still can happen that love chooses to leave..
dont try to reclaim it and do not asses any blame.. let it go.. despite the pain, there is a reason and meaning to this.. you cannot choose love by urself, LOVE CHOOSES YOU..


LATER..



Monday, June 14, 2010

jangan nak suke sgt

ini lah die org pompuan. baru bg harapan sket dh melonjak2 berguling bagai.. bkn main SERONOK!
tgk la 2-3 hari nnt, menangeh.. dh bese dh. rasenye mende2 mcm ni tak boley stop kot. sampai lah hati ni dh lebam, dh btol2 mcm batu baru rase nk stop. bkn tak nak, tp tak boleh. ingt hari2 hadap mende mcm ni best ke? klu time best, wwwaaaoooohhh...mcm syurgaaa! klu dtg part tak best.. esshhhh..!
bestnye kalau tak perlu nak rase bende2 mcm ni.. bestnye kalau hati ni happy je sentiase.. bestnye kalau tade org buat aku sedih.. KALAU,KALAU,KALAU! hidup ni kalau pakai KALAU, babi pon boley terbang..


so, start from today..jgn nak sukee sgt lah eh.. klu suke tu berpada2 lah. jgn nnt bile kau dh sakit balik, kau teringat hari2 yg kau suke, ini lah yg membuatkan kau akan rase lagi sakit. phm ke tak? org yg penah rase ape aku rase ni jela yg phm.. walaupun mcm ni, tp aku still rase nak tunggu ape yg nak jd lepas ni. itu yg pelik. hidup ni ade jatuh dan naiknya. kdg2 kita kat atas dan kdg2 kita kat bawah. tp skrg ni aku rase aku kat tengah2..
haa..caneh tuh? rase nak lari dr kelompok sakit ni sbb ade yg dtg nak bg cahaya baru kat aku. yg sentise ade untuk buat aku ketawa dan berfikir lebih jauh. tp hati ni masih kuat untuk yg lama........*sigh


sebelum tgn ni menaip mende2 merepek, baik aku stop duluh.. 
later.. 

Sunday, June 13, 2010

cerite si Madu Madu


ok ni madu aku, intan payung, syg manje, busuk belacan sume die lah! name die Jia Shamsuri.. yg selalunye aku panggil dgn panggilan Sayang.. die ni org yg selalu berebut edward cullen dgn aku. sampai bergadoh dlm kelas semate2 nak tgk gamba edward dlm magazine. (bodoh kan?hahaha) sebok aje! semua yg aku nak, ko pon nak! gggrrrr..ok, lame kelamaan, aku dgn die dh boley terima hakikat dan kitorg boley terime kehadiran masing2.. (ini sumpah gelabah taik kuda) 


one day, tiba-tiba... die ni mcm terkena guna2 buatan org.. dh angau satu badan! bila aku cek punye cek, rupenyee 'cinta poyo' die dh beralih arah.. skrg ni gila Damon dgn Stefan pulak dah! haaiiihhh.. ngucapp syg..hahahah.. 



(ini name die diguna2...)


TAPIKANN.....bila aku tgk Damon dgn Stefan ni.. jantung aku pulak degup2 lain mcm.. hahahahaha..
ok syg jgn marah dlu.. skrg ni aku tak kesah ko nk jeles ke nk mengamuk ke nk heboh satu campus ke, i just
wanna say that i am fall in love with them too!!! ohhohohoho... taakkk kesshhhaaaa kaaaannn? kite kan saluu berkongsi-kongsi? releks ok? kite sambung lg episod madu2 kite ni... LOL



(oh demmit! nak jugaakkkk)p/s: aku dh dpt bygkan muke ko dh merah2 skrg ni.. but kesiaannn kau tak boley komen and tak berkesempatan nak memaki aku.. hik hik hik.. tape2, aku memberi haluan makian kau dkt FB aku..wahaahaahah.. 


imissyou syg! ilysm.. tak sbr nak bukak sem! OWEYS LOVE YOU.. :)

Friday, June 11, 2010

coming soon


light blue high waist

Thursday, June 10, 2010

BMI shayeeee...

body type : standard
gender : female
age : 20
height : 160cm
weight : 45.6kg
bmi : 18.0
fat% : 21.6%
fat mass : 9.9kg

range : UNDER WEIGHT

desirable range
fat% : 17-24%
fat mass : 7.3-11.3kg
predicted weight : 44.7kg
predicted fat mass: 9.0kg
FAT TO LOSE : 0.9KG

















aku ANOREXIA mcm ni kee? TIDAK kannnnn...??
hhahahhaaha.. berat aku dah turun 11kg.. before ni 56kg... haaaa sapaa mauu jawab?



Wednesday, June 9, 2010

bila cerite sedih jadi klaka..


farid farid farid... jgn nak hensem sgt pon boley jugak kan? rase nak sepak je muka kau. geraamm..balik rumah dh start berangan. bessttt nyeee klu dia jadi 'man' aku.. hik hik hik...
semalam mmg hari yg memenatkan. pukul 1.30 pg baru sampai rumah. nasib baik A yg pick up aku, klu tak mmg barai la kan aku nk drive balik sorg2.. so yesterday everything went well..
and im superbly happy..!


aku tak tahu faktor ape yg menarik aku tuk tgk cite ni. sbb aku mmg jarang tgk cite melayu kat wyg. tggu raya sudaa en? hihihihi.. tp cerite ni aku btol rase excited nak tgk. maybe sbb cerita ni adaptasi dr novel kot. mcm different sket la. and absolutely sbb pelakon2 dia. mmg ngam! overall, cerita ni aku boley katekan 'ok' laa..but then, cerite ni makin lama makin melereett..pas satu, satu.. well, cerite ni cerite sedih, tp klu aku dh gi tgk dgn org klaka, cerite sedih pon jd klaka..hahaha..(teringat pulak..haddooii) nk feeling pon tak jd.. tp ending dia mmg seriusly aku 'tangkap'.. view cerite ni pun sume cun. A pon ckp kaler citer ni canteekk.. :) yeaahh..

pas tgk citer ni kitorg gi mkn kat ampang jap pastu chow balik uma terooss.. dh pagi pulak time tu. dlm kete kitorg still borak psl cerite ni..teringat ade sorg pok cik tu sound "boleyy diamm tak?!" ooppss! hahaahahhaah.. and dan2 lak kuar lagu OST cerite ni kat sinar fm.. ok jgn gelak dlu..si A ni mmg suke dgr sinar mlm2 sbb suke dgr segmen luahan org2 yg kecewe kat sinar tu..
klaka gilerr.. bkn nk simpati, lg gelak ade laaa..haaddooii... ok sambung balik, aku dgn A try detect sape penyanyi lagu OST tuh.. mmg tak pnah dgr suara tu. sampai aku balik umah aku cek kat tenet.. rupenyeee Filianti Vlee yg mmg aku tak knal! hohohoh.. no wonder la tak dpt detect suara dia. tp lagu ni kena dgr lame2 baru best.. Bila Cinta by Filianti Vlee... ape lg? download laa.. :)

ok lastly, smlm sgt sgt sgt sgt sgt beesssshhh...walaupun hujan and kaki ku melecett! heheheh.. feeling of peace filled my heart. its such an amazing and wonderful day with you. thank you.. :)



Monday, June 7, 2010

:)


ini.ini.dan.ini.
PS: awaakkk..belikan saye ni?


Saturday, June 5, 2010

skrg ni jwb btol2,nk A ke A ke A or Ayu? hahahaha

hhmm Ap dgn Ayu...hahahahahaahha..
ko mbls en...

tanya sampai lebam

Thursday, June 3, 2010

forever after

bgun tido, cek hp ade 1 msg received..
A dah msg..then aku terus bangun siap siap mandi sume then terus pergi pick up A..
lepak minum2 jap dgn A and D..
then aku dgn A teruss shoot pergi BB.. jalan2, makan2 and saje tgk movie punyer list..
hhmmm..takde citer best.. ade pon tp sume A dh tgk..hahahah..
"tgk shrek nak?" hahahhaha..then A kate " i ikot jeee.."
pastu aku fikir cam mls jee..lg best klu jalan2.. huuhuhu.. then kitorg decide nk jln2 kat pavi..
but dewm! hujannnn... :(
A bwk aku ikot jln yg tak kene hujan.. pening jugak la aku pusing2.. heeeee..
then kitorg jejalang jap pastu benti jap kat GCS pavi..
last2 kitorg tgk gak citer shrek forever after.. hohohoho..baik tgk je dr td.. dah dua2 gedik takleh gak..hihihi


.

seriously best giler citer shrek ni.. romantik plus funny giler.. dgn donkey yg bangang nk mampos..hahahaah..

ok pas tgk, kitorg gi mkn kat NZ.. die drive. aku mls...hehehhheh.. mkn sampai nk muntah then hanta die balik. pastu aku pon balik. tido dgn senyum... :) heeeeee... amazing day!

p/s: forever after

Tuesday, June 1, 2010

at 20..

skrg ni dah pukul 12.07 am...

"happy birthday to me..happy birthday to me..
happy birthday to me..happy birthday to mee!!!"

weehuuu...mulai hari ni aku dh menjangkau 20 tahun..
tua ke muda? muda lg doh..hahahahah...


the years have sped,
they've flown right past.
i'm growing up, now,
but its gone too fast.

no one can know
how it feels to be me,
when i used to fall
and bump me knee.

my wings are spread,
i'm ready to fly.
its gone too fast,
im going too high.

i need some help
some inspiration,
i've never felt
so much frustration.

its scaring me
to think ahead,
i have no ideas,
i've already said.

p/s: happy birthday to my dearest sister sabrina hashim. we both shared the same date actly..
huhuhu..iloveyou