penglipurlara

My photo
Cyberjaya, Malaysia
I'm happily turning 25. Don't too close, I'm scarier than your mother.

someday

DO FAIRY TALES COME TRUE DADDY? NO HONEY, DREAMS COME TRUE.

Monday, March 21, 2011

bola dan lelaki

entah kenapa aku tiba tiba nak buat entry pasal ni. bola dan lelaki. hahaha.. common isu la kan, tapi rasanya tak ramai yang nak kongsi pasal isu ni. kali ni bukanlah aku nk ckp psl bola dan lelaki semata mata sebab sume org pon tahu lelaki dgn bola ni mmg synonim, kira dah jadi mcm darah daging dah. tapi yang aku nak isukan dekat sini perihal lelaki yang tak main bola, tak layan bola and tak reti main bola. ada? ada ke? ehhh apa takde nyeeeee..bersepah sepah. aku tak tahu la bg orang lain mcmane tp bg aku mmg totally pelik la. maybe aku duduk dlm pengaruh adik bradik aku yg gila bola dan kawan2 yg fanatik MU.. looseeerrr! duurrhhhh.. hahhaha.
aku rasa awek awek yg kat luar tu mesti panas klu lelaki asik pentingkan bola dr awek sndri. hahhaha.. klu nak ajak dating, ade je alasan..padahal nak tgk bola. conclusion dia, jgn halang klu lelaki or boyfie uoollss nak tgk bola sebab tade mende yg boleh menghalang dorg. lagi sweet kalau kita ni org perempuan pretend yg kita pon ukeee engookk bola! haaa dengar lah ckp akak ni dik.. alaaa setakat 2 jam nk berlakon fanatik bola bukan penat sgt pon. eh aku mcm kantoikan diri sendiri je..hahhaha.. takdelah, aku pon dah lama gila tak tgk bola dgn kwn2 lelaki. dulu ade laaa.. skrg dok doh.

okeh berbalik pada lelaki yg tak reti main bola, i was like......'are you serious..?'. muka hensem cenggini tp tak reti main bola mcm slack gila je kan. aku tak tahu la bg perempuan lain klu die tgk lelaki kaki bangku ni biasa je. tapi TIDAK bg aku. aku rasa tak biasa. hehehe. ntah la, aku rase lelaki yg main bola ni lain daya tarikan die..boleehhhh? hahaha. mungkin dr dasar psychology je kot, bila aku tgk org main bola ataupun futsal, automatically aku rasa yg die sehat, gagah dan perkasa dari luar dan dalam.lol. mungkin cara pemikiran orang yang aktif ni berbeza sikit dr yang lemau2 ni. MAYBE!. psycho thinking aku. kalau perempuan2 lain rasanya menyampah gila kalau bf die asik main futsal je. semggu 3kali jadi janda malam.wahaha. tapi aku tak. langsung tak. aku lg suka klu laki gi main futsal mlm2 buta. pergi pergi pergi. aku pon tak phm kenapa la pompuan ni tak suka laki main futsal. cuba kalau kita, orang halang nak shoping, haaa apaaa rasaa? mcm tu jugak la diorang. jgn dihalang. lagi elok main futsal drpd buat mende2 merepek yg lain.

bagi aku kalau lelaki tak main bola ni mcm tak cukup lelaki jeee..tapi mungkin diorang ada menda2 lain yang diorg aktif, rugbi ke, main kuda ke, main congkak, main gasing. macam2 la. jangan tak bersukan langsung sudaa.. aku tgk kadang2 org yg tak berapa aktif ni badan pon nampak something wrong somewhere. lelaki kurus macamane pon kalau die bersukan mesti nampak lain. still nampak sehat. selalunya kalau bola ni nak kena main dr kecik, kalau umo dh 20 baru nak main mmg kena gelak la kan. percaya tak kalau aku ckp, antara ciri2 lelaki yg aku suka+carik+nak+idam adalah lelaki yg main bola dan gila futsal. lelaki gila futsal tu seksii uoollss..haha. dah merepek!! okay actually mmg betol pon, tapi takde la sampai idam idam.. aku tak tahu la aku ni pelik ke ape. rasanya bukan aku sorg je mcm ni kot. kan kan kan. ada org yang tak kesah, tp aku kesah sikit laa.. tak byk,sikit je.. :) jadi, lelaki tolonglah aktifkan diri anda. untuk diri sendiri, untuk kesihatan. majulah sukan utk negara. (tibeee)

p/s: kepada lelaki2 yang tak main bola dan yang terasa, tlg jgn kecil hati ya. ni sekadar pandangan dan saikologi thinking aku. jgn la down menangis2 pulak. tak semua perempuan mcm aku. ada je perempuan yang suka lelaki yg bela lemak jee.. hihhihihi.

2 comments:

lana suhaime said...

yes, kalau lelaki tak main bola macam tak ckup lelaki kan ? hehehe

yayangg said...

yes yes! ada geng! sepp sket Lana... hehehe