penglipurlara

My photo
Cyberjaya, Malaysia
I'm happily turning 25. Don't too close, I'm scarier than your mother.

someday

DO FAIRY TALES COME TRUE DADDY? NO HONEY, DREAMS COME TRUE.

Wednesday, August 18, 2010

sekali lagi

bila aku dah berada tahap paling 'atas', sekali lagi aku jatuh.. kenapa? kenapa setiap kali aku berada di atas aku akan jatuh? kenapa? ( oh seriusly i need my jia right now..) aku benci dengan ayat 'setiap kali'!! kenapa susah aku nk amek benda ni sbg pengajaran? aku sentiase nk bahagia dan berada di atas.. tapi pedihnya bila aku tahu benda tuh tak ada pun.. lagi sakit bila aku dah luahkan rasa aku ni dalam diary aku.. rasa nak bagitahu satu dunia how happy i am..! sumpah aku dah penat.. penat sangat2 dah.. dah lamaaaa sgt2 dah.. kwn2 aku buat aku tak putus asa selama ni..dan aku kuat selama ni sbb dorg.. klu diikutkan, aku tak larat dah.. tapi hati ni tak nak pergi.. walau sakit mcmane pun, rasa ni tetap setia..tak nak pergi jugak.. sebab rasa ini jugaklah yg buat aku hidup, yg buat hidup aku terang, yg buat aku ketawa.. tapi rasanya aku hanya bermain dgn dunia sendiri.. sampai bila? sampai bila? tolonglaah cakap sampai bila? aku cukup bersabar, aku terima cara ni.. cuba kalau bagi kat perempuan lain, dah lama dorg chow..aku berani jamin lah.. tapi kenapa aku stay? kenapa aku sgup lagi nk hadap benda ni?orang2 yang rapat dgn aku dan kenal siapa aku akan tahu kenapa aku masih nak bertahan.. kalau aku lari dan toleh kebelakang bermakna aku dah 'bunuh diri sendri..' kalau aku nak blah, dah 2 tahun lepas aku dah blah dr rasa ni.. buat apa aku korban mcm-mcm? untuk apa aku buat segalanyaa? untuk apa? yess, untuk rasa syg dan cinta sorg-sorg.. that's it..

still, iloveyou C

7 comments:

Jia Shamsuri said...

Sabar syg ... somtimes dia tak kan nmpk sacrifice yag kita buat. Even kadang2 pekara kecik punn boleh hepy kan kita. tp mende tu dia tak nmpk . I knw who you are, ko tak mintak lebih .. tp ni dugaan, be strong and i knw u can do it . jgn give up . semua ni ada hikmah .

Be strong girl . i love u much darl !

yayangg said...

yepp..mcm post aku "hati perempuan ini".. kdg2 dia tak nmpk dia boleh happykan kita dgn perkara sekecik kuman pon..sebab benda tu dtg dr org yg kita syg.. :) yess, syg..ko je knal aku.. tak susah nk buat aku happy, aku tak mintak menda2 merepek..

ilytoooo dear... thanks! :)

Farahin Ismail said...

weh pet, jgn tunjuk yg kau tu lemah okay . Aku tahu pe kau rasa tp kkdg org x npk and tak dpt rs pe yg kita rs . Kau da lama sabar kan so mesti d'sebalik tu ada hikmah nyer . plus kau just kena igt Allah xkn bg dugaan kt hamba DIA yg d'luar kemampuan . ayat 'sabar' tu kunci s'gala2 nyer . selagi kau boleh b'tahan, tahan jek . kau da buat mcm2 kn so akhir thn nie kau akn tgk pe hasil kau dpt (mcm kau bg tahu aku yg psl hujung sem nie pe kau nk wat) .

L said...

besabar la babe.be strong.jgn mudah give up if u want something u kena betol2 fight for it.so fight for him.jgn mengalah.show him how sincere u are.how different u are from others.doa la byk2 that he'll be urs fosho one day nnt.i mean with string attched.

yayangg said...

tek : thanks tek.. kau antara org2 yg sentiase kat sisi aku..:) ye tek, selagi aku boleh bersabar aku sabar je.. semakin dekat hari tu, semakin aku takut pulak tek..but i have to do this.. we'll see end of this year.. aku akan buat jugak...thanks again..iloveyou love..

yayangg said...

to L bebeh, my Dr Love..tenkiuuu babee.. i wont give up as long as orang2 mcm kau sentiase bg aku kuat even kite baru kenal.. :) i will! i fight for him, to win his heart again.. thank you for ur beautiful words.. thanks love..

Farahin Ismail said...

Love you too pet ! yeah ! dat's my pet ! go for it okay !