penglipurlara

My photo
Cyberjaya, Malaysia
I'm happily turning 25. Don't too close, I'm scarier than your mother.

someday

DO FAIRY TALES COME TRUE DADDY? NO HONEY, DREAMS COME TRUE.

Friday, January 14, 2011

25

"once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random, things, facts or goal about you. at the end, chose 25 people to be tagged. you have to tagged the person who tagged you. if i tag you, its because i want to know more about you. "

okay hari ni barulah aku perasan yang aku ditag oleh jia shamsuri.. haha. 
okay guys..let me tell yah..!

1. name penoh shaye Norhayati Bt Hashim. awalnya mase aku lahir, abg aku suggest nama Jasmine and tiba2 ayah letak nama norhayati dlm surat beranak. hehehehe.. norhayati bermaksud " the light of the soul ".

2. aku ade 5 adik beradik. 3 abg dan satu kakak tersyg dan aku yang paling last , daddy's little girl yaww! haha. oh lupe, aku ade sorg kakak ipar dan sorg abg ipar. tak ketinggalan, 3 org anak buah, hero hero belaka.. :) 3H

3. aku mula tadika dekat tadika apee tah tak ingat, lepas tu mula skola rendah dekat sk bandar baru seri petaling, then continue dekat sekolah menengah bukit jalil.

4. rumah ku syurga ku kini berada di taman putra jaya, seri kembangan tapi sekarang menetap kat rumah bujang shah alam seksyen 7.

5. previously im taking Diploma Communication and Media and currently taking Bachelor (Hons) Corporate Communication at University Industry Selangor.

6. aku berkongsi tarikh lahir yang same dgn kakak aku, 2nd june walaupun jarak umur kitorg jauh sgt sgt.. perfect timing isn't it? haha

7. since sekolah rendah lg aku aktif sukan tp org tak pggil name aku, org pggil "adik firdaus" hahaha.. teringat pulak.. 4tahun berturut2 jd olahragawati. sampai dh takde muke org lain. mesti aku dgn abg aku je. haha.

8. sampailah sekolah menengah aku still aktif main dekat MSSKL dlm sprinter, lompat jauh dan lompat kijang. sampai berbekas jugaklah kenangan bila tulang blkng aku senget dan tersasar dr tempat asal. haha.

9. so sampai hari ni aku still sakit blkng even dh pernah masukkan balik tulang ke posisi yg betol ikut cara tradisional but then tak lame, tulang tu teruk balik. 

10. aku mempunyai sijil tamat sekolah dengan tertera 76 hari ponteng. hahahaha.

11. aku seorang yang periang tp ikut mood, aku susah nk mulakan perbualan dgn org yg aku baru kenal. 

12. aku tak ramai kwn perempuan dan tak berape suke kwn dgn perempuan (maaf agak bias statement ini) , aku mmg byk kwn lelaki drpd perempuan.

13. biarlah org nak kate aku gatal ke ape, aku lebih suke bergaul dan kwn dgn laki. org yg betol2 kenal aku je tahu aku mcmane. dorg2 ni lah yg buat aku berfikir lg luas and of course cara pemikiran lelaki sgt berbeza. i learned a lot..! dan mungkin sbb ni jugak kot aku jd kebal. haha. klu setakat nk buli2 tu tak pyh la wey..

14. but still, aku ade kwn2 perempuan yg sgt ohsemmm! ayu, nanad and ain yg dah cecah 9tahun usia friendship kitorg. ofcourse, Jia sayang, Fara, Mira, Faa yg aku syg sgt sgt. haa dorg2 ni jelah yg boleh masuk dgn aku. yg lain tu, classmate sume bese2 je. 

15. dan abg abg sayeeee di rumah agam.. mereka2 inilah yg byk membantu aku, byk bg keceriaan dlm hidup aku, yg byk mengajar aku. paling penting, yg byk bg aku kenangan manis.  takde org lain boleh ganti. i miss you guys. i meant it..! 

16. okay tutup hal kwn, masuk bab makan pulak. aku tak makan chocolate, limau, daging lembu, kambingg... yekkk! haha. daging lembu tu jia sorg je yg tahu nape aku tak mkn. lol

17. aku suke mkn tom yam mak, dried chilli chicken sidewalk. chicken cordon bleu secret recipe, and aku suke gila mkn dkt Fullhouse. terasa environment korea! haha.. eh lupeee! Night Circle ofcouurrseeee! apa2 pun makanan mestilah pedas..!

18. setiap tahun aku ade diary sendiri, aku syg Pexie aku, aku benci teddy bear, aku HANYE suke patung lembu sahaja. 

19. aku tak hot sgt. tak terlalu bergaya, memang tak kaya. tapi manisnye adeee..haha

20. hmmmm berat badan adelah dlm 46kg skrg ni. berat bdn pernah turun mendadak dr 56kg sampai 43 kg sebab................... sebab bersebab laa..

21. in relationship with my self and family. currently not falling in love with anybody else.

22. aku obses gila dgn kucing. automatik jadi gedik bila nmpk kucing.

23. currently listening to Christina Peri, jar of heart and keep repeat this song 17ratus kali dh.

24. i want to buy new phone as my pink phone already berkecai. 

25. i want to finish my study, get a great job, balas jasa mak dan ayah, to be somebody, to be proud, and get the plan b.. :)

kite tengok sapeeee yang kenaaaaa.. : jia shamsuri balik, hyzry fahmey, diyana azlan, lyanna conrad, nisa kay, annie natasha, lana suhaime, lulubesh, apizgagahperkasa, bebe, fareha, supiha, waffey, aziera,  dan sape2 yg nak buat tu, suke hati korg laaaahh..


3 comments:

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

aku fobia dengan tag ni.. siyes ak fobia..

yayangg said...

hahahahah..tak boleh nak pikir kann..

lana suhaime said...

Kita baru perasan awak tag kitaaa. hehehe. tapi taktau la nak merepek apa..nnt kita fikir ehhh